Pesosen sukuseura

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Pesosen sukuseura ry on perustettu 2012.

Seuran kotipaikkakunta on Kuusamo.


SUKUSEURAN KESÄTAPAAMINEN

PESOSEN SUKUSEURA RY:N SUKUTAPAAMINEN JA SUKUSEURAN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KOKOUS 


Pesosen sukuseura ry. järjestää 13. – 14.7.2024 perinteisen seuran sukutapaamisen Kuusamo-opistolla sekä tapaamiseen kuuluvien luentojen jälkeen sukuseuran sääntömääräisen kokouksen. 

Kesätapaamiseen ovat tervetulleita kaikki Pesosen sukuun kuuluvat tai suvun vaiheista kiinnostuneet henkilöt. Sääntömääräiseen kokoukseen kutsutaan kaikki Pesosen sukuseura ry:n jäsenet. Heillä on ääni- ja puhevalta kokouksessa.


Paikka Kuusamo-opisto

Kitkantie 35

93600 Kuusamo


Ohjelma

Lauantaina 13.7.2024


09.00 Ilmoittautuminen

10.00 Tilaisuuden avaus, sukuseuran puheenjohtaja Viljo Pesonen

10.05 Pia Alatorvinen esittelee kirjansa Huopakengät. Kirja on osin fiktiivinen ja se käsittelee Pian isopapan ja hänen veljensä vaiheita Muurmannin radan                     rakennustöissä ja myöhemmin heidän osallisuuttaan Muurmannin legioonassa viime vuosisadan alkupuolella.

11.00 Kuusamon saamelaiset ja suomalaisten uudisasukkaitten elämäntapa, Jouni Alavuotunki

11.30 Kuusamolaisia sukuseuroja, Törmäsen sukuseuran edustaja

12.00 Lounas opiston ruokasalissa. Lohi-/kasviskeitto, raparperikiisseli, kahvi.

13.00 Kuusamon Pesosten esivanhemmat, Ari Kolehmainen

13.30 Pohjois-Ruotsin Pesoset, Jan-Anders Perdahl, (1800 Kuusamosta Pohjois-Ruotsiin muuttanut sukuhaara)

14.00       Sukuhistorian tallentaminen - vinkkejä muistelmien kertomiseen ja kirjoittamiseen. Pesosen sukuseuran kotisivuprojekti, Elina Pohtila

14.30       Pullakahvit opiston ruokasalissa

15.00 Sukuseuran sääntömääräinen kokous opiston teatterisalissa seuran jäsenille. Esillä seuran tilit ja tase tilikaudelta 2022-23, henkilövalinnat kaudelle 2025-27 sekä muut yleiskokouksen sääntömääräiset asiat. Jäseneksi voi liittyä vielä ilmoittautumisen yhteydessä ennen luentojen alkamista.

Noin klo 18 aloitamme makkaranpaiston ja muurinpohjalättyjen paiston sukulaisseurassa opiston pihamaalla.


Sunnuntaina 14.7.

Kiertoajelulle mennään bussilla, mikäli lähtijöitä on riittävästi. Lähtö Kuusamo-opiston pihalta klo 10.00. Oppaina suvun jäseniä. Osallistumismaksu 10 euroa maksetaan käteisellä lähtöaamuna.


Ilmoittautumiset ja osallistumismaksut, majoitusvaraukset

Ennakkoilmoittautumiset puhelimella tai sähköpostilla 1.7.2024 mennessä:

Reijo Pesonen, reijo.junnu@gmail.com (040 5079902) tai Jaakko Nirkkonen jaakko.nirkkonen@gmail.com (040 5275634)

Sukuseura perii osallistumismaksuna 20 €/hlö (sisältää ohjelman sekä lounaan ja pullakahvit lauantaina, lapset 5-12 v. 5,50 €/hlö). Maksetaan käteisellä ilmoittautumisen yhteydessä, varatkaa mukaan sopiva tasaraha.

Kuusamo-opistolle majoittuvia osallistujia pyydetään varaamaan majoitukset hyvissä ajoin ennakolta suoraan opiston kansliasta: puh. 050 4441157

Kesätapaamisesta tiedottamin omille sukulaisille ja tuttaville

Sukuseuran kesätapaaminen on avoin tilaisuus kaikille Pesosen suvun jäsenille sekä suvun historiasta muuten kiinnostuneille henkilöille. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet. Tämän tiedotteen saavia henkilöitä pyydetään ilmoittamaan tilaisuudesta eteenpäin sukulaisilleen ja tuttavilleen. Myös he ovat tervetulleita Pesosen sukuseuran sukutapaamiseen.

Sukuseuran hanke 1400-1500 luvulle ulottuvasta tutkimuksesta koskien sukuseuran varhaisia esivanhempia on tulossa päätökseen piakkoin. Arkistotutkimuksen hankkeessa on tehnyt mikkeliläinen sukututkija Ari Kolehmainen. Tutkimus valmistuu sukutapaamiseen 2024.


Ohessa myös jäsenmaksulomake vuodelle 2024. 


Tervetuloa Pesosen sukuseuran kesätapaamiseen,


Seuran puheenjohtaja 

        Viljo PesonenMatka Matikanjärvelle ja muuta ajankohtaista

Sukuseuramme rahastonhoitaja Tuija Pesonen on postittanut jäsenille jäsenmaksulaskun. Samassa kirjeessä jäsenet ovat saaneet myös tiedotteen matkasta Matikkalanjärvelle heinäkuussa 2016. Täältä voit lukea tiedotteen jossa tarkemmat tiedot sekä yhteystiedot lisätietoja ja ilmoittautumista varten. Mikäli et muuten ole syystä tai toisesta saanut postia, niin ilmoitathan asiasta. Yhteystiedot sekä yhteydenottolomake löytyvät täältä.

Terveisin sukuseuran sihteeri Jinna

Sukutapaaminen 3.-5.7.2015 Kuusamo-opistolla

Sukutapaamisen ohjelma on nyt julkaistu ja ilmoittautuminen on avoinna! Ohjelma sekä muuta tietoa tapaamisesta löydät täältä sekä Kuusamo-opiston nettisivuilta. Ilmoittautuminen tapahtumaan joko Kuusamo-opiston nettilomakkeella, puhelimitse, sähköpostilla opisto@kuusamo.fi. Lähetämme vielä lähiaikoina kutsun tapahtumaan sukuseuran jäsenille. Jos et ole saanut kutsua sähköpostitse tai kirjeenä, niin tarkistathan että ilmoittamasi yhteystiedot ovat ajan tasalla. Toivomme että välitätte kutsua eteenpäin! Tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Lämpimästi tervetuloa koko sukuseuran hallituksen sekä suunnittelutoimikunnan puolesta!

Terveisin sukuseuran sihteeri Jinna

Pesosten tapaaminen 3.-5.7.2015 

Kuten puheenjohtajamme Reijo Reksa Pesonen aikaisemmin jo kertoikin seuramme nettisivuilla, on Pesosten seuraava tapaaminen suunnitteilla kesälle 2015. Ensimmäinen alustava suunnittelupalaveri on pidetty ja ajankohdaksi on valittu 3.-5.7.2015. Paikkana on Kuusamon Kansanopisto, jossa aikaisemmatkin tapaamiset on pidetty. Ohjelmaa ideoidaan ja suunnitellaan parhaillaan, ja otamme mielellämme vastaan kaikenlaisia ideoita ja toiveita. Postia voi laittaa näiden sivujen palautelomakkeen kautta tai suoraan hallituksen jäsenille. Tunnetko jonkun suvun jäsenen jolla on mielenkiintoisia tarinoita, tai jonkun joka vaikkapa on musikaalisesti lahjakas? Kaikenlaiset ideat ovat enemmän kuin tervetulleita, ja haluamme rohkaista kaikkia sukumme jäseniä osallistumaan tapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen. Seuraava palaveri tullaan pitämään marraskuun lopulla, ja jos haluat mukaan suunnittelemaan tapaamista, niin ota yhteyttä tai kerro meille ideasi ja ehdotuksesi!

Lisää tietoa on luvassa vielä tämän vuoden puolella, joten kannattaa seurata sivujamme www.pesosensukuseura.fi. Otamme mielellämme vastaan myös juttuja, kuvia ja muuta sisältöä nettisivuillemme. Viestiä saa jakaa myös eteenpäin!

Terveisin sukuseuran sihteeri Jinna